Bæredygtighed i hjemmet – sådan gør du

Bæredygtighed er vigtigt som aldrig før, og derfor er det også helt essentielt og vigtigt, at vi begynder at tilpasse os og vænne os til at leve med omtanke for miljøet. Men hvor skal man starte? Det kan være svært, fordi bæredygtighed og miljø er en diffus størrelse. Du får her nogle håndgribelige tips til, hvordan du kan få et mere bæredygtigt hjem. Så er du godt på vej. Og husk: Lidt er bedre end ingenting.

God isolering

En ret åbenlys og håndgribelig metode til et mere bæredygtigt hjem er ordentlig isolering. Når radiatorerne kører, mens varmen fiser ud ad de utætte vinduer, skal der produceres endnu mere varme, og det koster på både penge- og miljøkontoen.

Et godt isoleret hus kræver mindre varme – så simpelt er det. Hvis du har utætte vinduer, bør du få dem skiftet. Det er måske en dyr løsning nu og her, men det kommer til at spare dig mange penge i varme på den lange bane. På samme måde bør du sikre dig, at dit hus, det vil sige vægge, gulve og lofter, er grundigt isoleret, så de holder bedre på den varme, der er blevet skabt. Det gøres f.eks. ved hjælp af gulvflamingo.

Sluk for strømmen

En anden måde at nedbringe dit CO2-forbrug på er ved at huske at slukke for strømmen. Hvis du skal væk i flere dage, så sluk for varmen og dine stikkontakter, så de ikke bruger unødvendig strøm.

Lad ikke dine opladere sidde i stikdåsen, når du ikke lader. Og husk at slukke lyset, når du forlader et rum. Brug også før- og eftervarmen i din ovn, når du laver mad. Sæt maden ind i en kold ovn, og sluk gerne ovnen, før maden er helt færdig. Den tilberedes nemt færdig i eftervarmen.

admin