Opgradering i stalden: Tips til gode levevilkår

Har du en hest, og vil du gerne sikre dig, at den har de bedste vilkår for at leve? Hvis du har en lille smule dyrehjerte, ved du også godt, at det ikke er nok bare at give den mad engang i mellem – det er et stort dyr, som skal have masser af kærlighed og gode betingelser i stalden. Vi giver dig her gode råd til, hvordan din hest kan leve så godt som muligt i din stald.

Høhække til heste

Nogle vælger at smide høet ind til hestene, eller køerne, hvis det er det, man har, men det er ikke specielt hygiejnisk. Høet vil blive fyldt med urin og bakterier, og det skal et dyr jo helst ikke indtage. I stedet bør du anskaffe dig høhække til heste, så høet forbliver i en god spisehøjde samt så rent som muligt.

Staldmåtter

Staldmåtter er til dig, som har en stald med et koldt og glat gulv, som hestene måske har en lille smule svært at stå fast på. Hestene bør ikke bruge unødigt store mængder kræfter på at holde balancen, og samtidig tager staldmåtter den værste kulde, hvorfor det fungerer som et mindre varmeisolerende lag udover at fungere som et skridsikkert underlag.

Kreaturvægt

Normalt bruges kreaturvægte til slagtning, men hvis du gerne vil følge din hest udvikling og sikre dig, at den får nok at spise, så kan du med fordel bruge en kreaturvægt med en rampe. Her kan hesten selv gå op, og du kan se vægten via et lille digitalt display, som du finder placeret på vægten.

admin