Adgangkontrol er mange forskellige ting

En god måde både at sikre sig mod uindbudte gæster og dermed potentielle tyveknægte er ved at indføre adgangskontrol i ens arealer, som er en populær løsning hos blandt andet større firmaer.

Ved mindre firmaer har man ofte styr på, hvem der kommer og går af kunder og medarbejdere, da man er en sammentømret familie med overblik over ens butik og lager uden store problemer, men når først man har udvidet butikken og de ansatte, kan det i en hektisk hverdag med arbejdet være svært at holde styr på, hvem der kommer og går.

Adgangskontrol er mange forskellige løsninger og anordninger, der kan tilpasses den type virksomhed, man er.

Man kan få installeret alt fra klassiske hængelåse med nøgler, men ofte omhandler adgangskontrollen de mere elektroniske anordninger, hvor det handler om kontrol med, hvem der har adgang til ens arealer via tildelt adgangsværktøj.

Det kan blandt andet være, man har fået en låsebrik, der skal skannes ved et indgangsparti ved for eksempel medarbejderindgangen – med eller uden tilknyttet fysisk butik.

Så gør det heller ikke noget, at man har benyttet en tung dør til at holde tyve væk, for medarbejderne skal sjældent selv bruge kræfter på at åbne dem, da de åbner automatisk, når man skanner sig ind ved aflæseren.

Men adgangskontrollen behøver ikke udelukkende at være noget, man bruger ved indgangen til en bygning. Det kan også være en fjernlæser, der kan skannes på afstand, hvis man for eksempel kommer i bil, og en bom skal kunne læse ens læser på afstand og dermed give en tilladelse til at komme ind.

Den slags adgangskontrol kan også bruges inde i selve ens firmabygning, hvilket blandt andet kan kunne være ved elektroniske låse på ens skabe, så man slipper for at skulle fumle med nøgler, hver gang man ønsker skabene åbnet.

Det er også muligt at få disse adgangskontrolløsninger i privaten, hvis dette ønskes.

Anders Lundtang Hansen