Økologisk sengetøj – for en bedre og sundere nattesøvn

Som nybagt forælder tilbringer man sin tid med dels at svæve på en sky af lykke, dels være helt nede i kulkælderen af bekymring. Dette er ganske naturligt og helt forståeligt. Det er herligt at få en lille ny – men ansvaret er samtidig enormt. Og man er ofte usikker på, om man gør det godt nok som forælder. Hovedreglen er selvfølgelig, at det er vigtigt at sørge for, at den lille ny får den nødvendige opmærksomhed, omsorg og kærlighed. Dernæst kommer de særlige sundhedshensyn. For i en verden med stigende forurening bombarderes vi hver eneste dag med allergener, carciogener, og hormonforstyrrende stoffer, vi som voksne måske godt kan håndtere. Men et lille, nyfødt barn er slet ikke gearet til at modstå disse påvirkninger. Og så risikerer baby at udvikle allergi eller hormonforstyrrelser, som kan have svære konsekvenser senere hen i livet.

Køb økologisk – for en sikkerheds skyld

Hvis du ønsker at minimere omfanget af de stoffer, dit barn udsættes for, bør du sørge for, at de nærmeste omgivelser er fri for den farlige kemi. Dette kan du for eksempel gøre ved at købe økologisk. Og her tænkes ikke udelukkende på mad. Også de tekstiler, som omgiver dit barn i det daglige i form af beklædning, sengetøj eller legetøj, skal være fremstillet efter den økologiske metode.

Økologiske varer er produceret uden brug af sprøjtegifte, og indeholder derfor ingen rester heraf. Samtidig er økologisk sengetøj, tøj og legetøj fremstillet af de bedste råvarer som for eksempel uld eller bomuld – ingen syntetiske stoffer – som er mest skånsomme mod babys hud. Hos babynature.dk kan du gå på opdagelse i et bredt udvalg af økologisk sengetøj. Her finder du alt fra dyner, puder og madrasser med fyld af det økologiske vidunder materiale kapok, til sengelinned i det fineste økologiske bomuld.

Se hele udvalget af Økologisk sengetøj på babynature.dk

Astrid Pedersen