Undgå bakterier med håndtørrer

Der er ikke noget mere ulækkert end utilsigtet at røre en anden persons intime dele eller afføring, men sat lidt på spidsen er det faktisk det, der sker, når du benytter et håndklæde eller lignende på et toilet på en arbejdsplads eller for den sags skyld en anden lokalitet.

Et håndklæde er en bakterie-rede på et badeværelse, der bare venter på at sprede sygdomme og infektioner til andre mennesker. Så når du benytter håndklædet, benytter du dig også af mange andre personers bakterier.

Løsningen er at investere i håndtørrer, som ikke kræver nogen form for fysisk berøring, da de ofte aktiveres automatisk, når man sætter hænderne tæt ned ved maskinen, hvor det er anvist. På den måde undgår du at komme i indirekte kontakt med andre menneskers bakterier.

Der er også en anden fordel forbundet med en håndtørre. For man ved sjældent, hvor længe man skal blive ved med at tørre sine hænder, hvilket man ofte sjusser sig frem til, men nogle håndtørrer fås med en nedtæller, der viser, hvor længe endnu du skal blive ved med at tørre hænderne.

Og bare for at fortsætte de mange fordele ved håndtørrer, så er der ofte også en instruktion til, hvordan du skal holde og bevæge hænderne for at få den bedste tørrefunktion ud af maskinen.

Anders Lundtang Hansen