Til de små og vigtige vejninger

Når du skal veje virkelig små enheder, der skal noteres ned til nærmeste milligram, så kan du ikke undvære en finvægt, der også er kendt som gram vægt.

Det kan være, du arbejder i en krydderi-butik, hvor produkterne er udstyret med priser per gram, da disse er dyre at anskaffe. Derfor er både du og kunderne interesseret i at få mest valuta for pengene. Her får du tydeligvis brug for en finvægt til formålet.

Disse vægte er også fordelagtige at bruge, hvis du skal måle kemikalier eller måske dyrefoder, hvis du skal afveje den præcise mængder, du vil fodre dine små venner med. For meget eller for lidt kan betyde store ting for små dyr.

Særligt brugbare er disse finvægte, hvis man arbejder i et laboratorium, hvor man ikke har uanede mængder af et givent komponent til rådighed. Det kan måske betyde store udslag i resultatet fra et forsøg, hvis man ikke måler ganske nøjagtigt. I sidste ende kan dette betyde liv eller død for mennesker.

Selvom disse beskrevne varer ofte er af en porøs størrelse, så findes gram vægte tit i slidstærke og holdbare materialer, så de kan tåle at få nogle knubs med på vejen.

Det er nemlig med at måle præcist, når selv den mindste afvigelse kan have store konsekvenser.

Anders Lundtang Hansen