Staffeliet er et vigtigt hjælpemiddel for dig som maler

Selvom du bare er amatørmaler, er det vigtigt, at du har de rigtige hjælpemidler, når du maler. Det er med til at gøre, at du kan dyrke din hobby på den bedst mulige måde. Selvfølgelig er lærred, pensler og maling det essentielle, men derudover er for eksempel et staffeli også et vigtigt hjælpemiddel. 

Først og fremmest kan det hjælpe dig, når du gerne vil stå op at male. Det kan være, at du foretrækker at stå, da det er en rar arbejdsstilling og giver dig mulighed for at gå lidt rundt om dit maleri. Det kan også være, at du maler udenfor eller et lignende sted, hvor det ikke vil være muligt for dig at sidde. 

En anden grund til, at et staffeli er rart at arbejde ved, er, at du kan spænde maleriet fast på det. Det er meget forskelligt, hvordan vi hver især maler. Nogle er meget stille og rolige, når de gør det. Andre finder virkelig deres passionerede side frem og kan derfor godt blive lidt voldsomme. Det kan gøre, at det er svært at holde styr på maleriet, hvis det bare ligger på et bord, eller du holder det i hånden. I det tilfælde er det perfekt at have det spændt fast på staffeliet. 

Hvis du vil prøve at male på et staffeli, er der heldigvis flere forskellige steder, hvor du har mulighed for at købe dem. Et af de steder, hvor du kan finde et stort udvalg af forskellige staffelier, er webshoppen malericentralen-kreativ.dk. De har alt, hvad du har brug for, når du gerne vil i gang med at male billeder. 

En af de former for staffelier, som du kan finde hos dem, er et fold ud staffeli. Det er et staffeli, der er nemt for dig at klappe sammen. Det er derfor perfekt til dig, der godt kan lide at tage ud, når du maler. Det kan være, at du maler landskaber. Det kan også være, at du maler portrætter hjemme hos folk. 

En anden type er et bordstaffeli. Det er et lille staffeli, der kan stå på dit bord. Har du ikke så meget plads til at male derhjemme, og maler du ikke så store billeder, kan det derfor være den bedste løsning for dig. Det er stadig med til at gøre, at du får billedet op i lodret position, hvilket gør det nemmere for dig at male – lige meget om du sidder ned eller står op, når du maler. 

Emilie Ann Jacobsen