Sikkerhedssandaler – beskyttelse og komfort

Som arbejdsgiver inden for industrien, bygge og anlæg, lager og produktion eller visse servicefag er du formodentlig udmærket klar over, at personalebeklædning er dit ansvar. Dette indebærer, at dine medarbejdere skal have adgang til tøj, som passer til deres beskæftigelse, for eksempel ekstra forstærkede bukser til visse typer håndværk, eller kokketøj og tjenertøj til ansatte i restaurationer. Det indebærer også, at du skal sørge for, at sikkerhedsudstyr er til rådighed for medarbejderne. Dette gælder såvel hjelme og beskyttelsesbriller som arbejdshandsker og værnefodtøj.

Hvad er værnefodtøj?

Arbejdstilsynet definerer værnefodtøj som sko, træsko, sandaler, støvler, gummistøvler eller støvletter med en eller flere værneegenskaber. En primær værneegenskab kan være forstærkning i tåen – såkaldt beskyttelseståhætte – og supplerende værneegenskaber er for eksempel værnesåler eller skridhæmmende såler. Førstnævnte forhindrer, at man træder søm, glasskår eller andre spidse og skarpe genstande op i foden, og sidstnævnte forhindrer udskridning på glatte og fedtede underlag – for eksempel et køkkengulv i en restaurant.

Værnefodtøj behøver således ikke at være begrænset til sikkerhedssko. Værnefodtøj kan sagtens have form af sikkerhedssandaler. Denne type sikkerhedsfodtøj er ofte anvendt af folk, som arbejder indendørs, da designet tillader ventilation, så man undgår trætte, ømme og hævede fødder. Samtidig får man god udluftning, så evt. fugt transporteres væk, og man slipper for ildelugtende fødder og fodtøj.

Hvorfor skal jeg vælge sikkerhedssandaler?

Hvis dine medarbejdere fortrinsvis arbejder indendørs – for eksempel som maskinarbejder, kok, murer, maler, smed, vvs’er eller lignende – har vedkommende ikke behov for de store varmeisolerende egenskaber. Tværtimod vil en kok typisk lide, hvis han eller hun skal være iført alt for varme sikkerhedssko dagen lang. Og selv sikkerhedssko med svedtransporterende eller svedabsorberende egenskaber vil have vanskeligt ved at fylde med, når der virkelig er gang i kedlerne! Sikkerhedssandaler er typisk mere fleksible og bløde end sikkerhedssko.

En sikkerhedssandal skal dog stadig leve op til de gældende regler og standarder for beskyttelse af foden, og derfor er det ikke ligegyldigt, hvor du køber dine sikkerhedssandaler. Du bør vælge en velrenommeret forhandler, som ved, hvad vedkommende handler med – for eksempel Ølholm Safety. På virksomhedens hjemmeside olholm.dk finder du en webshop, som har et stort udvalg af sikkerhedssandaler fra de anerkendte mærker Brynje, Cofra, Elten, Euro-Dan, Grisport, HKSDK, Jalas, Puma, Terra og Sievi.

Når du køber sikkerhedssko eller sikkerhedssandaler hos Ølholm Safety, er du sikker på at få et gennemtestet produkt, som holder den højeste standard og kvalitet. Du kan se hele udvalget af sikkerhedsfodtøj på olholm.dk

Astrid Pedersen