Rigtig belysning gør underværker

Belysning er grundstenen i et hyggeligt rum

Der er mange former for belysning, og fælles for dem alle er, at de har stor betydning for, hvordan vi føler os til rette i et rum. Du har garanteret selv oplevet at være i et rum, hvor belysningen enten var for kraftig eller for svag. I begge tilfælde har du sikkert ikke følt dig helt godt tilpas.

Vi har alle dage været afhængige af belysning under én eller ander form. I middelalderen var det stearinlys, senere blev det olielamper, og nu er vi så heldige at udvalget af lamper og belysning er næsten uendeligt.

Designet er også blevet vigtigt

Du kan få belysning til ethvert behov, og nu er designet også blevet et vigtigt element, når vi skal bruge belysning i et rum. Meget ofte anskaffer vi os ikke kun en belysningskilde for lysets skyld, men også fordi vi ønsker en lampe, som indgår som en del af vores personlige stil, og som passer til vores øvrige interieur.

Og måske går vi endda så langt, at vi som udgangspunkt går efter en bestemt designer, før vi begynder selve udvælgelsen af lampen. Lampen og lyskilden bliver således pludseligt en del af vores identitet, og den måde vi ønsker at blive opfattet af vores omgangskreds.

Hvilke typer væglamper findes der?

For at gøre det hele lidt mere overskueligt for dig, så har vi valgt at dele udvalget af væglamper op i 4 forskellige typer: Gallerilamper/billedlamper – sengelamper/læselamper – væglamper/indbygget – væglamper/påbygget.

Hver enkelt type har sit eget særpræg, som du kan læse mere om herunder.

Gallerilamper/billedlamper er naturligvis gode til oplysning af ting, som hænger på væggen. Så dem anvender du, hvis du ønsker at fremhæve noget som eksempelvis et billede.

Sengelamper/læselamper er, som navnet siger, anvendelige som lys ved siden af din seng. Med et godt sengelys kan du nyde en god bog ,før du skal sove.

Væglamper/indbygget er mere anvendelige som decideret oplysning af et rum eller måske af et længere gangareal. Som nævnet antyder, er denne type lampe indbygget direkte i væggen.

Væglamper/påbygget minder i sagens natur meget om væglamper/indbygget. Forskellen er ganske enkelt bare, at de er monteret på selve væggen i stedet for at være direkte indbygget.

Hvordan vælger du den rigtige væglampe?

Før du køber dig en ny væglampe,så skal du overveje hvilket lys du ønsker i rummet, og hvordan lampen skal spille sammen med dine møbler, farven på væggene, andre lamper etc.

Giv dig bare god tid, så bliver du garanteret glad for din nye væglampe.

Troels Nielsen