Powerbait – så skal der fiskes igennem

Er du bidt af en gal lystfisker, og elsker du adrenalinsuset, når der er bid og det rykker i stangen?

Så er du ikke den eneste. Danmark har mange lystfiskere, som er vilde med at trække store fisk i land. Nogle har desuden en særlig forkærlighed for de flotte skinnende ørreder, som ikke altid er nemme at få på krogen.

Powerbait

Men ved du at der faktisk er en særligt smart måde at fange de eftertragtede ørreder på? Ellers får du hemmeligheden her. Du skal benytte powerbait!

Powerbait er nemlig en smart form for madding, som ligner en slags dej, som du så sætter på enten en enkeltkrog eller en trekrog. Magien ligger i at maddingen tiltrækker de sultne og nysgerrige ørreder, med både tiltrækkende dufte og farver. 

Put and take

Du får især et godt resultat, og garanti for fisk med hjem, hvis du benytter powerbait i én af de mange gode put and take søer, som findes rundt omkring i Danmark. Det tager som regel ikke lang tid, fra du har sænket den fristende madding ned i vandet, til den første ørred skal undersøge, hvad det er for en lækkerbisken der er sænket ned.

Og så skal du ellers selv finde ud af, hvilken dybde ørrederne har valgt at gå på netop den dag, hvor du er ude med fiskegrejet. Du prøver dig selvfølgelig lidt frem, indtil der begynder at være gevinst. Det kan også være du skal forsøge med forskellige dufte eller farver for at finde ud af, hvad fiskenes smagsløg foretrækker at få på menuen.

Mange varianter

Når du ser udvalget af powerbait, og læser navnene på hver enkelt type, er det nok lige ved at du tror at du er havnet på restaurant Noma for fisk, for der er udvist stor kreativitet i denne gastronomi for ørreder. 

Prøv eksempelvis at tyg på navne som “Bubblegum Turbo”, “Captain America Garlic”, “Bread Chrust” eller hvad med “Chartreuse and white glow”. Det er lige ved at fiskene har kniv og gaffel med, når de bliver inviteret til den lækre buffet du serverer.

Nu må du ikke ende med at spise det hele selv, oven på en spegepølsemad med en kold øl til.

Supernemt at have med

Du får maddingen tilsendt i glas med 50 gram i hver, så det er ikke store mængder du har behov for, og der er rigeligt med plads i fisketasken til flere glas.

Skynd dig ind på hjemmesiden og få bestilt nogle glas af denne fantastiske madding. Og nyd turen og den friskfangede fisk.

 

Troels Nielsen