Lav de bedste pizzaer med en pizzaovn!

Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

En pizza er så meget andet end noget hurtigt junkfood fra grill-caféen efter en lang weekend med udlagte strabadser. En pizza kan nemlig også være en kulinarisk oplevelse på lige fod med mange andre udsøgte retter, man sammenligner med gourmet-mad.

Det smarte ved en pizza er, at den både er en let ret at anordne, eksekvere og indtage, men som man samtidig kan skabe en uforglemmelig smagsoplevelse med, da den ikke er begrænset af vanlige ingredienser, man kun kan variere i et fåtal af muligheder.

Pizzaen kan nemlig skabes med meget forskelligt udvalg af pålæg på toppen, som man i fagtermen i madterminologien betegner som “topping”. Du kan nemlig vælge alt fra det klassiske udvalg i form af for eksempel tomat, ost og skinke og variere disse i kvalitet efter økologi, pris eller allergener; men du kan også uden problemer forsøge dig frem med andre lettere uortodokse valg, som man normalt ikke finder på toppen af en pizza.

Har du for eksempel nogensinde prøvet med spaghetti på en pizza? Eller hvad med et mønster af lidt bearnaise-sovs på toppen? Begge dele kan for nogle pizza-puritanere lyde som helligbrøde, men faktisk er begge variationer nogle, som er ved at vinde deres indtog på markedet hvorved, man kan finde disse varianter ved mange pizzeriaer landet over. 

Underlaget, nærmere betegnet dejen, kan også forandres efter behov og lyst, så man blandt andet kan vælge en fuldkornsdej eller ændre tykkelsen, så man ender med en tyk bund, hvilket normalt bliver kategoriseret som en deep pan-pizza.

Disse ovenstående beskrivelser begår sig hovedsageligt med, hvordan man sammensætter en pizza (brug for resten at vælge nogle friske krydderier, mens vi husker at nævne det), men noget andet – og lige så vigtigt – er, hvordan man tilbereder den.

Det er bestemt en tolerabel løsning af varme en pizza i en almindelig varmluftsovn, men hvis du vil have et formfuldendt udtryk i din pizza for både øjnene og smagsløgene, så får man det bedste resultat ved at lave pizzaen i en pizzaovn.

En pizzaovn er, netop, skabt til det formål at kreere den bedste pizza, hvor en almindelig ovn selvsagt bruges til mange forskellige formål, men en pizzaovn sørger for, at din pizza minder om den slags, selv de bedste italienske kokke kan skabe.

Und derfor dig selv den gerning at investere i en pizzaovn, så dine gode ingredienser i pizzaen kommer til sin fulde ret efter endt fuldbyrdelse, så indtagelsen bliver den bedste af sin slags.

Anders Lundtang Hansen