0

Lær at bruge en hjertestarter

At kunne bruge en hjertestarter kan være det afgørende i en situation mellem liv og død, og derfor har vi i Danmark også AED defibrillatorer, også lidt mere mundret kaldet hjertestartere, placeret rundt omkring i det offentlige rum. Fo en hjertestarter er en afgørende hjælp, hvis der sker en ulykke og det er nødvendigt at give stød til en bevidstløs person uden vejrtrækning. Det er nemlig påvist, at chancen for at overlevet et hjertestop er langt højere, hvis der bliver brugt hjertestart i genoplivningsprocessen. Det er nemlig i kombinationen mellem brystkompressioner og kunstigt åndedræt, du har den bedste mulighed for at gøre en altafgørende forskel. Derfor kan en hjertestarter indenfor rækkevidde altså også gøre en afgørende forskelig og give folkene omkring en større tryghed – uanset om det er i beboerforeningen, virksomheden eller i offentlige institutioner.

Hvad er en hjertestarter og hvordan bruger man den?

En hjertestarter er et apparat, der kan give elektriske stød til hjertet, også kaldet defibrillering, som kan genskabe den normale hjertepumpefunktion, der sættes ud ved hjertestop. Hjertestarterne er sommetider markerede med AED, der står for Automatisk Ekstern Defibrillator. Hjertestarterne er lette at bruge og kan betjenes af alle, og det, man gør, er at manuelt sætte elektroder på personens brystkasse, så foretager hjertestarteren nemlig en hjerteanalyse og afgiver stød for at genstarte den rigtige hjerterytme. Hjertestarteren giver desuden trinvise stemmebaserede instruktioner til førstehjælperen, så man altid er klar over, hvad næste skridt er. På den måde kan de alle nemlig bruge hjertestarteren, selvom de ikke nødvendigvis har den store erfaring. Det er selvfølgelig godt, at der altid er mindst en i husstanden eller på arbejdspladsen, der har et førstehjælpskursus – det giver nemlig tryghed om, at der er nogen, der med sikkerhed ved, hvordan man skal reagere i sådanne situationer.

Vælg den rigtige hjertestarter

Alle hjertestartere har selvfølgelig elektroder, batteri og display, og derfor er den største forskel mellem de forskellige modeller deres programmering. Programmering er den, der sørger for at give stød på den mest skånsomme måde, noget der kan være en del forskel på. Derfor forhandler de hos Optisafe kun hjertestartere fra erfarne producenter og leverandører. Det betyder, at du er sikker på at få en kvalitetshjertestarter, der er sikker og let at bruge. De tilbyder desuden rådgivning, så du kan vælge den rigtige model og gøre en forskel – du kan derfor også finde videoer om brug af hjertestartere på deres website sammen med deres udvalg.

admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *