0

Guide: Sådan minimerer du chancen for indbrud i dit hjem

Bor du i et udsat område, eller vil du bare gerne sikre dit hjem bedst muligt mod tyveri, så er der mange tiltag, du kan tage i brug for at skræmme tyven væk. Meget kan nemlig forhindres, hvis du tænker lidt præventivt, og vi kommer her med gode råd til, hvordan du kommer ind i hovedet på tyven, før skaden er sket. Et indbrud er sjældent bare et indbrud – det sætter sig mentalt, og det kan være svært at finde sig tilpas i sit hjem igen, efter tyven har været der.

Sikr alle døre og vinduer

Den nemmeste vej ind i dit hjem er via en dør eller et vindue, som sidder lidt løst. Her bryder tyven døre eller vinduet op, og han vil helst gøre det et sted, som ikke ligger ud til vejen, så han kan arbejde i ro. Få derfor styr på særligt vinduer og døre i kælder og ved bagindgang. Du kan sagtens finde løsninger, som både er pæne med eksempelvis flotte dørgreb, og som samtidig får tyven til at tænke sig om en ekstra gang. Jo mere moderne løsning, jo bedre typisk.

Gør dit hjem intelligent og bliv informeret ved aktivitet

Flere og flere bruger overvågning i hjemmet, fordi det efterhånden er noget, som også private forbrugere har råd til. IoT, internet of things, har fundet vej ind i stuerne, og vi kan blandt andet tænde radio og tv derhjemme fra kontoret, men vi kan også bruge det til at opfange bevægelser i hjemmet via sensorer. Med en sensor koblet på en app på din telefon vil du få en notifikation om, at der er nogen i hjemmet, mens du kan få liveoptagelser af det for at se, om det bare er katten eller konen, der kommer tidligt hjem.

Åbn op og undgå afskærmninger

Tyve foretrækker at arbejde i ro og mag. Har du derfor store hække og andre former for afskærmningerne ud til vejen eller over til naboen, kan du godt se dig selv som ekstra udsat. Det er lige præcis de afdækkede huse, de går efter, fordi chancen for at blive opdaget er mindre. Det kan godt være naboens ølvom ikke er så charmerende, men det er bedre end at opleve indbrud.

admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *