Gør ordentligt rent med toiletrens

Hvis du tror, at det er nok at gøre toilettet rent, og her mener vi altså selv lokummet, WC’et, dasset (uundværligt barn har mange navne) ved at tørre lidt efter med noget toiletpapir eller måske til en større omgang skrubbe efter med toiletbørsten, så tager du så grueligt fejl.

Der er en grund til, at vi mennesker har udviklet os så hastigt de seneste par århundrende, har gjort utallige opdagelser, lavet imponerende opfindelser og for den sags skyld hævet levealderen og den generelle levestandard for os selv.

Det hænger noget så behændigt sammen med, at vi mennesker har fået øget fokus på hygiejnen, og her menes især bortskaffelse af ekskrementer, som vi ikke har brug for mere, om det så er urin eller afføring.

Både urin og afføring, eller nævnt under de mere jævne danske betegnelser “tis” og “lort”, er noget, som fra naturens side er gjort således, at det lugter og smager, så vi holder os fra det, da det netop indeholder de affaldsstoffer, som kroppen ikke har brug for og har sorteret fra af vores indtaget mad og drikke, så vi ikke længere skal det bruge det.

Det lærte vores forfædre også, hvorfor de gik væk for at forurette deres nødtørft andetsteds end blandt andre mennesker, men bortskaffelsen af affaldet blev først noget, der blev gjort formfuldendt med indførelsen af kloaksystemer og toiletter.

Og det leder os tilbage til, hvorfor det er så vigtigt at få gjort ens toilet rent: Det handler simpelthen om menneskelig overlevelse og sundhed, og det er sådan set lige så vigtigt, at den perfekte rengøring foregår lige så godt derhjemme, som på et sygehus – for hvis rengøringen af toiletter ikke sker godt nok derhjemme, så ender man formentlig alligevel på sygehuset med problemer.

Så når lokummet skal gøres ordentligt rent, så skal du huske at rense godt efter med toiletrens og egnede skrubber og vanter dertil.

Der fremstilles toiletrens, der både kan bruges til et enkelt toilet derhjemme, som man kan købe i detail-handelen, og så er der det mere genstridige toiletrens, der købes og bruges af især professionelle rengørings-folk, hvor mange lokummer skal gøres rene, som er blevet brugt af mange mennesker på bare én dag, hvorfor man kan have brug for at være mere hårdhændet med rengøringen her.

Det gode toiletrens sørger for at fjerne alle former for bakterier, og så må det gerne indeholde noget kalkrens, så toilettet kan fremstå flot igen, og hvis der så også er indført lidt duftforfriskende i det, så bliver toilettet indbydende at besøge igen.

Anders Lundtang Hansen