Godt design og kvalitet med Menu

Er du på udkig efter en lampe, der både er godt design, har høj kvalitet og samtidig er med til at skabe en enkel æstetik i din indretning? Så skal du kigge nærmere på lamper fra det dansk design firma Menu, der i den grad karakteriserer det klassiske og funktionelle skandinaviske design.

I dag er det ikke ualmindeligt at mikse forskellige lampetyper i sit hjem med alt fra stil, tone og design, der stikker i hver sin retning. Store og rustikke pendler over spisebordet, der inviterer industrialismen indenfor, detaljerige krystallysekroner i entréer med højt til loftet, der er mere et kunstværk end praktisk funktionel, standerlamper i hjørnet i stuen med plastskærme og væglamper i soveværelset med teakdetaljer, svingarme og rispapir, der giver kant i indretningen. Men selvom især de gamle designklassiskere fra 60’ernes storhedstid de sidste par år igen har vundet indpas i de danske hjem, så er det med et strejf af den skandinaviske minimalisme. Og her går Menu lamper hånd i hånd med funktionalitet og nytænkende design, der spreder godt og behageligt lys i hjemmet.

Med Menu lamper er der kræset for designet, som både er funktionelt og minimalistisk med rene linjer. Designerne mikser det rå industrielle fra materialer som messing til det rolige og enkle fra marmor med et afdæmpet udtryk. Så er du til messing og blottede pærer uden lampeskærme, så er Franklin Chandelier noget for dig, der med sine fire arme, er en anderledes lysekrone, som giver dit rum et råt og industrielt look. Eller kast dig ud JWDA bordlampen i hvid marmor, der både kan bruges som natlampe eller på skrivebordet, og som med sin hvide matterede glaslampe giver et roligt udtryk. Du vil ikke være i tvivl om, at Menu lamper er tro skandinavisk design, hvor der sigtes efter at minimere kaos i hjemmet.

Sarah Agerkvist