Få en tæt og smuk hæk med kirsebær laurbær

Bor du i eget hus i en bebyggelse, hvor naboen er tæt på, og hvor forhaven grænser op til vejen? Så går du nok også og drømmer om lidt mere privatliv. Parcelhus kvarterer, rækkehuse og lignende bebyggelser er meget hyggelige og sociale, men af og til har man som husejer behov for at trække sig lidt tilbage på egne præmisser. Det er for eksempel rart at kunne slikke sol eller spise aftensmad udendørs i haven om sommeren, uden at skulle udsættes for naboens eller tilfældige forbipasserendes nysgerrige blikke. Og om vinteren kan man godt føle sig lidt udsat i de oplyste stuer, når mørket falder på udenfor, og grunden ikke er afskærmet med et hegn, en mur eller en hæk.

Få den hæk, du ønsker dig, med en kirsebær laurbær hæk

De fleste vil nok synes, det er lidt drastisk og voldsomt ligefrem at rejse en meterhøj mur eller bygge et hegn blot for at værne om sit privatliv. En knap så offensive måde, hvorpå du kan afskærme din have, er ved hjælp af en flot, grøn og tæt hæk. Og her behøver ikke at være tale om en klassisk ligusterhæk eller en kedelig tuja hæk. Det kan faktisk få en stedsegrøn hæk, som er både kompakt og samtidig når en vis højde, hvis du vælger en kirsebær laurbær hæk.

Kirsebær laurbær hækken – den hårdføre hækplante, som er flot året rundt

Med en kirsebær laurbær hæk er du sikker på at få en hæk, som kan tåle lidt af hvert. Den robuste hækplante kan tåle temperaturer helt ned til minus tyve grader, uden at den dør. Og så er kirsebær laurbær hækplanten stedsegrøn – dette betyder, at du ikke behøver at bekymre dig om, hvorvidt din smukke og tætte hæk bliver gennemsigtig i løbet af efterårets løvfald.

Hvor høj bliver en kirsebær laurbær hæk?

Den smukke og dekorative kirsebær laurbær variant Etna, som du finder hos primafaerdighaek.dk, bliver op til 150 cm høj. Hvis du vælger at lade hækken stå uklippet, vil den sætte både blomster og bær, og er således mere naturlig i sit udtryk end en traditionel hæk. Når bladene på en kirsebær laurbær hæk springer ud, er de bronzefarvede, og skifter siden hen til en dyb, mærkegrøn farve. Med en kirsebær laurbær hæk får du såvel afskærmning fra nysgerrige blikke som et effektivt værn mod blæsten i din have.

Du kan læse mere om kirsebær laurbær hækken som færdigt udvokset hæk på primafaerdighaek.dk

Astrid Pedersen