En forklaring om TÜV

Måske har du i forbindelse med transport og din egen bil studset over, hvad TÜV og dermed en TÜV-godkendelse går ud på. Det vil vi komme nærmere ind på i dette indlæg.

En tuv godkendelse er af tysk afstamning, som navnet nok lidt afslører, og det går ganske enkelt ud på, at de enkelte komponenter, der får en TÜV-godkendelse, således lever op til det tyske industris krav til sikkerhed og kvalitet.
Man kan få en TÜV-godkendelse til en lang række forskellige bilprodukter, hvilket vi vil komme nærmere ind på senere, men det er vigtigt at understrege, at blot fordi man har fået en TÜV-godkendelse, så er det ikke ensbetydende med, at de TÜV-godkendte produkter er godkendte til at blive benyttet i Danmark. Der er nemlig forskellige krav fra land til land.

Ved den mindste tvivl er det derfor en god idé at kontakte din lokale synshal for at høre, om et TÜV-godkendt produkt også er lig med en godkendelse til brug i Danmark.

Når du har fået en TÜV-godkendelse til de enkelte komponenter, så bliver du udstyret med en skriftlig tilladelse, som du kan forevise på forlangende, og flere af de steder, der er autoriseret til at lave TÜV-godkendelse, vil også gerne eftersende disse skriftlige godkendelser senere, hvis du skulle have forlagt dem.

Som nævnt tidligere, vil vi komme nærmere ind på nogle af bilprodukter, der kræver en TÜV-godkendelse, og hvilke der ikke gør. Denne følgende oversigt er ikke en endegyldig liste, men er til for at give et mindre overblik over, hvad der kræver en TÜV-godkendelse:

 

Kræver TÜV-Godkendelse:

– Sportsundervogne

– Sænkningsfjedre

– Alufælge

– Gevindundervogne

– Sportsudstødning

 

Kræver IKKE TÜV-godkendelse:

– Styrekugler, bærekugler og tårnlejer

– Sportsstøddæmpere

– Alarmer, undervognsstyringer, etc.

 

Er du i vildrede over, hvornår der påkræves en TÜV-godkendelse, anbefaler vi, at du kontakter din lokale forhandler eller rådfører dig med en synshal, så du kan køre med den rette godkendelse.

Anders Lundtang Hansen